om oss

Mat. Dryck. Personlighet. 

Begynnelsebokstäverna i namnet speglar på ett adekvat sätt sällskapets verksamhet och vi ramar in dessa värden med sång!

Denna glädje, eller harmoni, vi tillsammans genom sången känner handlar inte om vad som består eller vad som är permanent. Det handlar heller inte om arbete, karriär eller konkurrens.

Nej, det handlar om individuella röster som sammanstrålar ett ögonblick. Och det ögonblicket består lika länge som ett andetag. Detta sagt trots att andetaget inte alltid doftar rosor eller jasmin dagen efter vi sjungit.

Det är hursomhelst vad vi anser om vår samvaro inom MDP. Medelålders (nåja) män med ett romantiskt sinnelag som önskar fly vardagen en liten stund.

Vi sjunger med varandra, för varandra och för den som tar sig tid att lyssna. Vi sjunger mest sånger ur den klassiska manskörsrepertoaren men vi drar oss inte för att spela såg eller sjunga något annat om tillfället så kräver. Vilket det ju gör, ibland.

Oftast uppträder vi på privata tillställningar men men har även kontinuerliga offentliga framträdanden. Ett sådant återkommande tillfälle är vårkonserten i paviljongen i lasarettsparken i centrala Falun där vi uppträder i maj varje år.

Fånga dagen. Se människan. Vi i MDP står förvisso för att vi ibland sjunger sånger vi inte alltid står för.  Hur det än är med den saken: till det yttre sjunger vi fyrstämmig manskörsång. Men som namnet antyder vårdar vi även inre värden.

MDP-kvartetten – för falubornas nytta och nöje sedan 2009.

Från Vårkonserten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s