odd fellows, encore!

Kanske beror det på att det finns så många storartade, för att inte säga udda, personligheter inom organisationen Odd Fellows. Kanske beror det på att de gillar mat och dryck under trivsamma former.

Vi vet inte, men vi är i alla händelser glada över att återigen få möjlighet att uppträda inför detta illustra gäng.

Eftersom man hade gäster från Bollnäs på besök anlade kvartetten för att hylla detta faktum ett, som snart ska via sig, genuint dala-tema.

Efter den traditionella Dåne liksom åskan bröder a.k.a Studentsång, framfördes En sommarafton a.k.a Över skogen över sjön. Detta är en svår och känslig sång skriven som en hyllning till allt i största allmänhet invid sjön Grycken.

Fortsattes med en liten trudelutt av Gunnar Wennerberg, Fansång, där denna ondgör sig över att folk skräpar ner i fjällen. Här har han en känd supporter i den förra koderatledaren som är en stor vän av falufjäll.

Varvid muntrades upp med först Kulldans vilken kvällen till ära inramades med ett #metoo-perspektiv och sedan lite Bellman, Supa klockan över tolv (vilken inte, varnade kvartetten vis av erfarenhet, får tagas efter bokstaven).

Avslutades med den visa som så ofta sjungs (åtminstone en gång av oss) i Falu gruva Kristallen den fina.

Det hela förflöt med all den ackuratess som väl bara en afton hos Odd Fellows kan frambringa. Åtminstone tillräckligt bra för att kvartettens sångare Anders kvällen till ära föredrog att intaga sin plats bland åhörarna framför att själv sjunga. Bara en sån sak.

Välkommen åter, allihop, till allt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s