His masters voice

Kvartetten är som bekant en smula romantiskt lagd. Följaktligen förtjänar följande lilla berättelse att berättas för en vidare krets.

En liten familj flyttade till Falun. Det kändes, inte minst för mannen i familjen, ensamt och inte så lite skrämmande med allt det nya. Mannen i den lilla familjebildningen hade ett förflutet som manskorist från Uppsala och tänk om Falun skulle visa sig vara ett körvärldens Sahara?

Tiden gick men så en dag gick kvinnan in i en lokal ICA-butik belägen i den del av stadens utkant där den här sagan tilldrager sig. Där inne mötte henne sällsamma ting.

Kvinnan i den lilla nyinflyttade familjen rusade hem med andan i halsen och berättade de stora nyheterna – Älskling – det är ingen fara! Allt kommer att bli bra! Jag har hittat kompisar till dig!

Ungefär så tänker sig Kvartetten att det gick till och när den fick kännedom om den ensamme lille manskoristen och omedelbart utsände en inbjudan om att hela världen skulle låta skattskriva sig alternativt sjunga.

Ytterligare någon fick på egna meriter från såväl AB Kruthornen som Borlänge Kammarkör en inbjudan till ett litet samkväm signerat MDP.

Vi får konstatera att ljuv musik uppstod och härmed hälsas förstebasen Henrik och andretenoren David välkomna i Kvartettens hägn.

I övrigt denna kväll serverades sill a la MDP (vilken godkändes), en smäktande grillbit med tillbehör (där den grillade melonen förtjänar ett hedersomnämnande) samt avslutandes blåbärspaj där blåbären för egen hand plockats av körgiganten och nestorn Mats Åberg.

Avslutningsvis slängde Henrik överraskande fram en flaska punsch varvid Kvartettens hjärta smälte.

Välkommen hem.

I övrigt att andraga: kamratskap skapades, sånger sjöngs, mat smakades, personligheter synades, vitsar (nåja) berättades och någon trudelutt spelades in.

En person – en helt vanligt ICA-handlade falumedborgare –  fyller år, hela 60, och önskade sig ingen annat än de där trevliga grabbarna som brukar stå på ICA och sjunga. 

Vi får väl se vad tomten kan komma med.

Annonser

En reaktion till “His masters voice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s