Relaxed bitchface…

…är den vetenskapliga termen för när man under sång slappnar av i käkarna för att på så vis kunna sjunga så vackert som möjligt givet förutsättningarna.

Problemet är att man samtidigt kommer att se ganska allvarlig, för att inte säga surmulen, ut. Det är nämligen viktigt att se glad u när man sjunger, också. Har Kvartetten åtminstone hört sägas. Le och sjunga – det är grejen. Rätt som det är sjunger man barbershop alternativt spelar huvudrollen i en smälla i dörrarna-varieté.

Fredag eftermiddag samlades Kvartetten för glögg och uppsjungning inför traditionell ICA-slungning hos Mats på Ica Slätta. Ryktet hade föregått oss och personalen slet sitt hår, bytte arbetspass med varandra och tog i övrigt till alla möjliga fulknep för att få arbeta just då Kvartettens omtalade julshow skulle infalla.

Märkligt var därför att inte en endaste en ur personalstyrkan stod att finna när det slutligen drog ihop sig för serenadsång. Utom Mats. Killen ställer ju alltid upp. Varför avsjöngs Kom du ljuva Ica-Mats.

Sedan framfördes alla möjliga, och strängt taget även några omöjliga, alster på det vis som brukligt är. Dock med ett nytillkommet alster: En hyllning till Mora Julmust. Ett lustigt sammanträffande var att någon kund just i det vibrerande ögonblick sången skulle ur-framföras valde att tappa en petflaska med aktuell must i golvet varpå ett oavsiktligt must-vattenfall bildade fond.

Mora Bryggeri AB hälsade glatt via de sociala medierna. Möjligen en framtida partner, funderar Kvartetten slugt. All reklam är bra reklam, som de fåkunniga brukar säga.

Därför, och icke av annat skäl, kom Kvartetten dagen efter, när ännu en jubilar i prominent villakvarter valde att fylla år, att uppträda i aningen julmustfläckiga frackar. Och vips var vi åter Falu Kvarterssångare.

Roligt var att i Kvartettens hägn kunna räkna ännu en storstilad sångare i tenoren Mattias Kempf. Välkommen bugar sig Kvartetten inför detta trevliga faktum.

Bild: Kvartetten övar på omvänd Relaxed bitchface. Det går så där.

GOD JUL och HURRA på sig!

Annonser

En reaktion till “Relaxed bitchface…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s