Barnkören

Vårkonserten började förvirrat. En irriterad sköterska ringde upp och undrade var tusan vi höll hus. Patienterna på avd 56 hade väntat i snart en timme! Vi kom. Vi sågs. Punkt. En lite förvirrande omständighet kring hela evenemanget var att man från avd 56:sida förväntade sig en…barnkör. Alltså inte sju killar, nåja medelålders män, i frack. När skrattsalvorna från personalrummet väl tystnat kunde vi dock genomföra en rätt lyckad konsert.

En i publiken föll omedelbart i gråt när vi stämde upp i Längtan till landet. Man tackade oss på det mest hjärtskärande vis: ”Jag kan inte applådera. Men det skulle jag gjort om jag kunde, för ni sjöng så fint!”. Allt är inte guld som klingar.

Vi rev på vägen därifrån av ett par låtar i paviljongen bara för att upprätthålla traditionen. MDP sjunger alltid där i maj. En tjänstledig fotograf råkade vara tillgänglig, visserligenpå picknick med sin fästmö, och ställde bredvilligt upp med sina tjänster när det obligatoriska vårfotot skulle tas.

Det var en rättrådighetens förnöjelse som senare runt grillen i Niklas trädgård vilade över sångarna. Barnen lekte och sångarns sjöng.

Att sedemera väl beskänkt vandra hem i frack i majnatten är förvisso tidlöst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s